Hoe kom je aan werk?

Nog nooit eerder meegemaakt had dat ik een baan moest zoeken. Altijd aan het werk geweest, maar door de crisis werd het bedrijf, waar ik mede-eigenaar van was, verkocht. De eigenaren konden niet mee. Dus kwam ik in 2016, op een leeftijd van 53 jaar, zonder werk. Eerst twee jaar tijdelijk werk gedaan en daarna druk gaan solliciteren voor een vast baan.

Dat was heel moeilijk. Solliciteren via apps of internet, geen contact met mij als sollicitant. In 80 % van de sollicitaties kreeg ik geen bericht en soms kreeg ik bericht dat er meer passende kandidaten waren. Was mijn kennis en ervaring onvoldoende?

Na 2 jaar WW, kwam ik in de bijstand. Werkcentrum Brabantse Wal probeerde mij aan een baan te helpen. Heel lastig, want een academisch opgeleid iemand, daar krijgt het Werkcentrum niet veel vacatures voor. Ik ben een nuchter type, maar ook ik ging me afvragen of ik nog aan het werk kan komen. Wat zijn dan de consequenties? Geen werk, je huis verkopen. Hoe dan verder? Huren en je kunnen onderhouden?

Midden in de corona-periode word ik door Manon van het Werkcentrum gebeld voor een vacature die ze mogelijk voor mij heeft. Wij raken in gesprek, waardoor zij een beter beeld krijgt van wie ik ben, wat ik kan en wat mijn motivaties zijn. Halverwege het gesprek roept Manon: Eureka! Ik denk dat ik een andere vacature heb waar jij goed op past!

Ik heb mijn motivatie geschreven en Manon stelt mij voor aan het bedrijf. De directeur van dat bedrijf, Arnold, belt me op en we spreken elkaar 1 uur telefonisch. Waar hebben wij het dan over? Wie ben je, wat is je ervaring, hoe pak je zaken aan, wat zijn je waarden en normen en wat is je visie? De klik is goed en we spreken een week later af op het bedrijf. Weer een goed gesprek en vooral een match op visie, waarden en normen en kennis en ervaring.

1 + 1 = 3. Kennis en kunde + oprecht inleven in de ander = motivatie

De benadering van zowel Manon en Arnold hebben voor mij een nieuwe baan opgeleverd. Zoek de verschillen met de sollicitatieprocessen die je gewend bent.

Ik werk nu bij Heijmans uitzendorganisatie in Welberg, Steenbergen in de functie van Accountmanager. Onze visie bij het selecteren van vakmensen is om te kijken naar de mogelijkheden die de vakman in zich heeft. Deze waarden kunnen en willen wij met training en coaching verder ontwikkelen. Matchbaar maken is investeren en levert resultaat op!

Wij werken nauw samen met ISD, WSP’s en UWV. Er is meer kwaliteit aanwezig dan je vooraf zou denken. In 5 weken tijd zijn er al 5 mensen ingezet bij bedrijven. Hoe is dat mogelijk, daar loopt toch geen kwaliteit rond? Zet de juiste bril op!

Wil je in contact komen met Hans om te kijken wat hij voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via info@heijmansuitzendorganisatie.nl / 0167 – 566617

Al 25 jaar het uitzendbureau | Heijmans Uitzendorganisatie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>