Luca, Erik, Yuri en Kevin hebben voor als ze in de bouw- of groensector willen werken een VCA-certificaat nodig.
Soms is dat lastig als je bijvoorbeeld dyslexie hebt. Daarom is een speciale training via Agrolin handig om te volgen.

 

Als je in de bouw aan de slag wil, de groensector of werkzaamheden kan gaan verrichten op het terrein van bijvoorbeeld een fabriek, dan is een VCA-certificaat minimaal vereist. Er zijn vacatures én er zijn gemotiveerde kandidaten die zijn opgenomen in het Landelijk Doelgroepenregister.

Helaas is voor velen van hen het behalen van een VCA-certificaat niet haalbaar. Zeker niet als je veel moeite hebt met leren, dyslexie hebt of snel afgeleid bent. We kwamen in contact met Agrolin. Zij konden een mondelinge training van twee dagdelen verzorgen op locatie bij het Werkcentrum Brabantse wal voor 8 deelnemers uit het Landelijk Doelgroepenregister.

Eind augustus hebben uiteindelijk vijf kandidaten het VCA certificaat behaald en op 28 oktober het felbegeerde pasje in ontvangst genomen.

 Inmiddels zijn er al drie kandidaten duurzaam aan de slag zijn gegaan en wordt er voor twee kandidaten er op dit moment nog actief bemiddeld naar een passende en duurzame plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>