Flexwerk en een bijstandsuitkering.

Een mooi voorbeeld dat het ontvangen van een bijstandsuitkering het accepteren van flexwerk nooit in de weg mag staan.

 Een kandidaat van de ISD Brabantse Wal kreeg via ons, het WSP Brabantse Wal een baan aangeboden bij  Agridienst, een samenwerkingspartner waar wij vaker kandidaten plaatsen. Deze kandidaat vond het echter lastig om dit (tijdelijk) werk te accepteren, dit omdat ze wist dat het werk mogelijk na een aantal weken zou stoppen en ze bang was dit mogelijk problemen zou opleveren met de betaling van haar uitkering of dat deze uitkering zelfs beëindigd zou worden. Haar gezin is afhankelijk van haar inkomsten dus wij begrepen haar onzekerheid hierover wel. Dit mag echter nooit een reden zijn om niet aan de slag te gaan! Lisa van het Werkcentrum heeft samen met de collega’s van de ISD Brabantse Wal (de klantmanager en rechtmatigheidsconsulent) gekeken hoe we deze kandidaat konden garanderen dat zij zonder zorgen aan de slag kan.

 En zo geschiedde. Er is maatwerk geleverd door alle betrokken partijen. Laatst spraken wij Jacq van Kaam van Agridienst, hij wist ons te vertellen dat deze samenwerking ook daadwerkelijk resultaat heeft opgeleverd. De kandidaat is 21 september 2020 gestart en inmiddels al 5 maanden zonder onderbreking aan het werk!

Je kunt je voorstellen dat we heel blij zijn met het feit dat een werkgever zoals Agridienst dergelijke knelpunten met ons bespreekbaar maakt. Dit heeft geleid tot intern overleg, waardoor er een praktische oplossing is ontstaan. Hierdoor zijn we af van de situatie dat kandidaten weerstand voelen om flexwerk te accepteren omdat het mogelijk tot financiële problemen zou kunnen leiden, de kandidaat kan met een gerust hart aan de slag. Dit door inzet en samenwerking van de medewerkers van de ISD Brabantse Wal en Agridienst.

Benieuwd wat het WSP West-Brabant voor u kan betekenen? Neem vooral contact met ons op. We denken graag met u mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>