Jan is ‘old school’.  Zo’n ‘mouwenopstroper’ of ‘klussenklaarder’ met een bus vol met eerlijk en trouw gereedschap dat ‘m nooit in de steek liet: “een extra groep in de meterkast mevrouwtje? Geen probleem”! Draden trekken in een huis uit 1923, Jan wringt zich kalm in al die lastige bochten. Niks storingen uitlezen op een hippe laptop maar doormeten met een multimeter. En toch ontstond een afstand tot de arbeidsmarkt want Jan kreeg medisch ongemak. Zijn gezondheid liet hem wel in de steek. Werk vinden werd een hele lastige opgave terwijl werk voor Jan, van nature helemaal geen opgave was.
De medewerkers van het Werkcentrum, gespecialiseerd in mogelijkheden, vonden iets dat paste bij zijn belastbaarheid: een omscholing tot PLC programmeur met uitzicht op werk. Zeer interessant vond Jan. In zijn oude vak had hij er wel eens mee te maken gehad, met die PLC-techniek. Maar Jan vertelde niet up to date te zijn wat betreft software. Old school weet u nog? Omvormers als we zijn op het Werkcentrum, om in jargon te blijven, lussen we dat uiteraard om. We bedachten waarom het wel kon. Met een laagdrempelige bijscholing MS Office via Officevraagbaak.

Maar Jan had thuis nog een oldtimer laptop staan die haast niet meer gerepareerd kon worden. Er was meer sprake van een restauratie om het ding weer aan de praat te krijgen en voor dat geld heb je een nieuwe. Dat was financieel helaas even niet mogelijk. Gelukkig wel voor Everyday Heroes die met een Power Certificaat van ADP de aanschaf van een nieuwe laptop en extra scherm mogelijk maakte. Jan werkt nu in the cloud én is daarmee zeer in de wolken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>