Het onderwijs blijkt zo’n beetje één op één met haar te matchen.

WhatsApp Image 2021-07-07 at 12.08.43.jpeg

Wat wil je worden als je groot bent? Vraag het een kind en je wordt meegenomen in een droom die uitmondt in een heerlijk toekomstperspectief. Stel je dezelfde vraag aan een werkzoekende met een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt dan klinkt het vaak: “Ik zou het niet weten”. Niet vanwege desinteresse overigens. Veelal kan de oorzaak worden gezocht in teleurstellingen, privé situaties en of (studie)keuzes die veel te vroeg moesten worden gemaakt.

Michelle zocht lang naar werk. Omdat ze twijfelde aan zichzelf raakte ze bij elke vacature steeds een beetje verder verwijderd van haar match. En als je niet weet wat je zoekt, dan kun je lang zoeken… Michelle vond heel veel leuk en ook heel veel niet. Vindt dan maar eens werk. Bijna ging een enorm talent verloren. Gelukkig werd haar talent op het Werkcentrum herkend in een coachingstraject samen op zoek naar competenties, ambitie en perspectief.

Die werden gevonden en niet zo’n beetje ook. Het onderwijs blijkt zo’n beetje één op één met haar te matchen. Een school die Michelle een kans wil geven zich als onderwijs-assistent te gaan ontwikkelen werd gevonden. Alleen een opleiding ontbrak. Althans de financiën daarvoor, want Michelle’s toekomstige werkgever geeft haar een kans om te gaan leren en werken maar heeft helaas niet de middelen.

Dankzij de SROI Power Certificaat van ADP kan ‘onze Michelle’ aan de bak met haar opleiding en dat heeft ze verdiend. Klinkt best wel goed eigenlijk: juffrouw Michelle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>