Donderdag 21 april hadden wij een kennissessie bij Kunststof Applicatie en Trainingscentrum in het Suikerlab in Bergen op Zoom. Het doel van deze kennissessie was meer bekendheid geven aan de mogelijkheden voor zij instromers om aan een leerwerktraject bij het KATC te beginnen in de kunststofsector. Aanwezig waren collega’s van de ISD / Werkcentrum Brabantse Wal, WSP ’s West Brabant en Zeeland, Orionis Vlissingen en uiteraard de programmamanager van het KATC en één van zijn docenten!

Na de klassikale presentatie kregen we een rondleiding in het testcentrum waar o.a. de sterkte en slagkracht van plastic gemeten kan worden en in het practicum waar o.a. een spuitgietmachine en extruder machine staat. In die laatste ruimte worden daadwerkelijk op kleine schaal plastic voorwerpen gemaakt door middel van extruderen van plastic samenstellingen en vervolgens gegoten.

Al met al weer een leerzame ervaring voor alle collega’s en hopelijk worden er geschikte kandidaten gevonden in de diverse caseloads van het UWV, de Gemeente en via andere kanalen die eerst met de oriëntatie workshop mee kunnen gaan doen en waarvan dan een deel kan gaan starten met de basiscursus van 8 weken.

Ook gaan we met man en macht werkgevers in de kunststof sector benaderen die baangaranties bieden aan de zij instromers. Deze zijn er al wel, maar met die werkgevers gaan we eenzelfde kennissessie houden om de exacte animo te peilen.

Foto genomen in het KATC practicum tijdens de kennissessie 21-4-2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>