KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN werkt ook in het weekend. Zaterdag 21 september was het de laatste dag
van een hele week binnen kijken bij bedrijven en organisaties op de Brabantse Wal. Op bijna negentig locaties stonden in de week van 14 tot en met 21 september de deuren open en mochten belangstellenden binnen kijken. De reden van een bezoek varieerde van gewoon nieuwsgierig zijn, op zoek naar vrijwilligerswerk, een stageplaats of een betaalde baan. En wat is het resultaat van deze week? Deels is dat meetbaar en wel voor de korte termijn. Twee mensen aan de slag in een betaalde baan en twee nieuwe vrijwilligers gaan starten bij Vluchtelingenwerk.

Over enkele weken is het tijd ‘om het net op te halen’. Dat geeft inzicht in concrete plaatsingen en afspraken die zijn gemaakt. Maar er is meer dan dit meetbare korte termijn resultaat. Van heel andere, maar wel onschatbare waarde, is de indruk die de belangstellenden krijgen van een bedrijf of organisatie. En wat zij daarmee doen: ze komen erachter wat wel en niet bij hen past, maken betere keuzes voor de toekomst, zijn daarom beter gemotiveerd voor werk of opleiding. Het gaat dan om duurzame inzetbaarheid. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Dat was ook hoe bijvoorbeeld basisschool de Aanloop erover dacht. Met hun leerlingen gingen zij naar buiten om binnen te kijken o.a. bij Kwik Fit, van Terheijden Riooltechniek, Franken Fruit en Hair & Beauty Lounge.

Ook leerlingen van ’t Rijks en het Markiezaat-college hebben in de lessen een bezoek aan bedrijven en organisaties voorbereid. Leerlingen meldden zich aan via de website www.kijkbinnenbijbedrijven.nl. Het Werkcentrum Brabantse Wal organiseerde voorafgaand aan deze week een inspiratieprogramma voor hen die zij begeleiden in hun zoektocht naar een betaalde baan. Het helpt om meer zeker van jezelf te zijn bij een bezoek aan een bedrijf. Ook na deze week blijven zij actief met het inspiratieprogramma.

Een ander succes van KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN zijn de veelal positieve reacties van de deelnemers. Zij zijn verrast over het enthousiasme en de interesse van de mensen die zij ontvangen op hun locatie. Bovendien vinden zij het waardevol om een zo gemêleerd publiek binnen te hebben en te leren kennen.

Samen in de Regio en het Werkcentrum Brabantse Wal, die samen ook deze editie van KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN organiseerden, zijn na alle enthousiaste reacties en het warme welkom voor de bezoekers door de bedrijven en organisaties, gemotiveerd om ook de derde editie weg te zetten. In de week van 16 maart tot en met 21 maart 2020 is het zover, de derde editie!

        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>