Henk Siroen_2 (002).jpg

Denk niet dat als je een rijbewijs B hebt, je direct als taxichauffeur aan de slag kan. Het rijden ‘op de taxi’ is heel iets anders dan op zondagmiddag uit rijden gaan met je schoonmoeder op de achterbank. Een taxichauffeur rijdt niet van A naar B maar zoeft gerieflijk naar de bestemming. Er is een verschil tussen de wijze waarop jij en ik op een rood stoplicht afrijden en hoe een taxichauffeur dat doetDaarom mag je pas ‘op de taxi’ met een taxipasHet is een vak dat je moet leren. Omdat er vaak tijdsdruk is, moet het snel. Maar ook veilig en zonder verkeersovertredingen. Dat vindt de baas namelijk wat minder. Zeker als je een busje scholieren chauffeert om ze veilig en op tijd op school af te zetten. Hoewel ze goed vast zitten in de gordels ben je toch met een vrolijke club druktemakers onderweg die gevoelsmatig alle kanten op vliegen. Zo niet voor Henk. Die is goed met kids, blijft relaxed en heeft verkeersinzicht.

Henk meldde zich met een afstand tot de arbeidsmarkt bij ons op het Werkcentrum waar wij juist die afstanden overbruggen. In het geval van onze Henk vooral samen met Everyday Heroes die met een ADP Power Certificaat een Taxipas mogelijk maken. Dat Henk flexibel is en goed overweg kan met de verschillende mensen, die en op verschillende tijdstippen instappen, bijvoorbeeld na een avondje stappen, is mooi meegenomen. Maar hij zal zeker te weten ook die ietwat gestreste zakenvrouw, comfortabel, relaxed en op tijd op Schiphol afzetten. “Waar gaat de reis naartoe mevrouw?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>