Samen in de Regio faciliteert en ondersteunt bij de concrete invulling van Betrokken Ondernemerschap en matcht vraag een aanbod volgens het win-win principe!

Zowel het bedrijfsleven als de overheid en de non-profit sector zien het steeds meer in: zonder samenwerken ben je nergens. Samen in de Regio biedt daarvoor een platform, in zowel Bergen op Zoom als Steenbergen. Inmiddels geldt de organisatie in deze regio als een serieuze partner in Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Het groeiende netwerk bestaat uit bedrijven, verenigingen, stichtingen en (semi-)overheid. Ze vertegenwoordigen de meest uiteenlopende vakgebieden, maatschappelijke doelen en projecten maar hebben allen één ding gemeen. Ze zien de waarde in van iets betekenen voor elkaar en voor de samenleving.

Als ware intermediair koppelt Samen in de Regio mensen en organisaties aan elkaar, zodat zij iets voor elkaar kunnen betekenen. De partners van het netwerk helpen elkaar met gesloten beurs, door bijvoorbeeld tijd vrij te maken, kennis te delen of middelen te schenken.  Door de goede gewoonte om als ontvangende partij iets terug te doen, wordt de match rond gemaakt.

Vanzelfsprekend levert het netwerken tevens andere contacten op voor haar partners, die commercieel dan wel organisatorisch interessant kunnen zijn. De meeste organisaties willen ook op MVO-gebied serieus genomen worden en dat kost met een partnerschap bij Samen in de Regio hoegenaamd geen moeite.

Meer weten? Ga verder naar de website.