#vcaheld

Foto_1.jpg

Om te werken in de bouw, groenvoorziening en technische beroepen is het belangrijk om te beschikken over een VCA certificaat.

Het behalen van een VCA certificaat is niet eenvoudig. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die moeite hebben met leren kan dit nog lastiger zijn.

Dankzij de SROI Power Certificaten van ADP konden we een speciale training inkopen voor kandidaten waarbij leren moeilijker is en waarbij zij op een rustige manier de leerstof aangeboden krijgen.

Damian hadden wij al een tijdje in bemiddeling. De juiste werkgever hadden we nog niet voor hem gevonden. Vaak strandde het omdat Damian geen VCA certificaat had en hierdoor niet aangenomen kom worden.

Een kip – ei verhaal. Johan de Krom van De Krom Bestratingen nodigde ons uit op zijn kantoor om kennis te maken. Damian is een jongen waarbij het leren wat lastiger gaat. Hij leert het beste in de praktijk. Laat dat nou goed uit komen bij De Krom. Ze hebben met leermeester Peter een leerlingenploeg opgericht, waarbij jongens zoals Damian in de praktijk het vak kunnen leren. Hij is hier gestart en vanuit de werkgever kregen wij als snel een positief bericht: ‘Wat een topmatch, deze jongen past supergoed bij ons bedrijf’ ‘Hij is precies waar wij naar op zoek zijn!’. Er was nog wel 1 beer op de weg, namelijk het VCA wat behaald moest worden om als stratenmaker aan de slag te kunnen blijven. Heel fijn dat hij dit via het Power Certificaat kan behalen. Op deze manier kan hij aan de slag blijven bij De Krom Bestratingen. Een echte win–win dus!

Vaak word je pas aangenomen in bovenstaande branches als je een geldig VCA certificaat op zak hebt. Via Everyday Heroes hebben we een VCA training in kunnen kopen waarbij zeven kandidaten zijn gestart met de cursus.

Met een VCA certificaat op zak ben je breder inzetbaar en kunnen deze kandidaten bouwen aan een mooie duurzame toekomst met dank aan ADP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>