Hoe ik een fijne vaste baan heb gevonden, op 5 minuten loopafstand van mijn huis met behulp van Werkcentrum Brabantse Wal.

Het was even terugzoeken in mijn mailbox. Op vrijdag 15 februari 2019 kwam ik achter het bestaan van Werkcentrum Brabantse Wal naar aanleiding van een artikel in de krant over het congres ‘All we need is work’. Het Werkcentrum organiseerde dit met Samen in de Regio en Marlies van Lier in theater De Maagd. Omdat ik toen in de veronderstelling was dat werkzoekenden hier ook bij hadden kunnen zijn, voelde het als een ontzettend grote gemiste kans en ben ik meteen aan het mailen geslagen naar Werkcentrum matchers Issebel van Beveren en Manon Struijs. Om het onderwerp van deze mail moet ik nu wel een klein beetje lachen. Het was redelijk pretentieus zie ik, namelijk: Pro-actieve TOP secretaresse zoekt werk. Maar, als je op zoek bent naar een leuke baan moet je jezelf immers goed verkopen toch? Gelukkig kreeg ik snel een mail terug en bleek het een congres te zijn geweest voor werkgevers van de Brabantse Wal. De eerstvolgende inloop dag zat ik aan tafel bij de vrolijke meiden. Toen vervolgens ook nog inmiddels directe collega Brigitte Sauter spontaan erbij kwam zitten, werd het een wel heel gezellig kennismakingsgesprek. Brigitte had ik leren kennen tijdens een eerder sollicitatiegesprek voor een secretaressefunctie bij Gemeente Bergen op Zoom. De eerste keuze was niet op mij gevallen, maar omdat het zo’n prettig gesprek was geweest had ik gevraagd of het oké was om wel via LinkedIn contact te houden. En dat was het.

Op dat moment had ik er een loopbaan van 15 jaar op zitten als secretaresse op de Spoedeisende Hulp van het Bravis Ziekenhuis, was ik met mijn man een aantal maanden op reis geweest in Zuid-Amerika en had ik net te horen gekregen dat mijn tijdelijke dienstverband bij de Militaire GGZ in Den Bosch vanwege een grote reorganisatie toch niet verlengd zou kunnen worden. Omdat ik het best pittig vond om 5 dagen per week heen en weer te reizen van Bergen op Zoom naar Den Bosch nam ik mij voor om me in eerste instantie te focussen op het vinden van werk ik de regio. Precies om deze reden was ik zo blij dat ik het Werkcentrum gevonden had. Dit is namelijk precies de doelstelling die ze hebben, het matchen van werkgevers en werknemers aan de Brabantse Wal. Ook heb ik aangegeven, dat ik graag eens in een andere sector wilde werken dan de zorg. Diverse mailwisselingen volgden, vacatures werden heen en weer gestuurd tot dat ene telefoontje! “Hoi Janneke, zou je op gesprek willen gaan bij Gemeente Bergen op Zoom? Ze zoeken voor een paar maanden een secretaresse in het Sociaal Domein, maar als het goed gaat zou het misschien wel eens voor wat langer kunnen zijn.”

Dat het wat langer is geworden dat blijkt wel. Het is inmiddels 15 februari 2021, ik ben in vaste dienst en werk onder andere voor de directeur ISD Brabantse Wal. Op de dag af 2 jaar later ontvang ik op mijn werkmail een ontzettend vrolijk en spontaan mailtje van matcher Issebel met de vraag hoe het met mij gaat omdat ze mijn naam voorbij heeft zien komen. Ronder dan dit gaat het cirkeltje niet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>